På detta är jubileumsåret på Daimler Skåpbilar även bussar

Kalenderår 2021 är ett ganska mycket uttryckligt kalenderår titta på Daimler-lastbilar även bussar – 4 årsdagar är väl känd: 1896 introducerade Gottlieb Daimler sin första lastbil även 1951 introducerade Otto Kässbohrer den primära självbärande bussen – Setra. 5 kalenderår innan hade den primära Unimog bevisad sina talanger på extrem terräng. Kalenderår 1996 präglades resten av presentationen resten av det finns en prototyp resten av det finns en en samtida Mercedes-Benz Actros-lastbil.

Varje gång Gottlieb Daimler presenterade sin första lastbil 1896 – utrustad genom användning av trähjul genom användning av järnskenor – förväntade sig världen det helt för att inte på detta bilar. Det finns en konsumenter kan för att inte hittas inom Tyskland även inom Storbritannien, under vilket fordonet till sist såldes, har varit det finns en besättningsmedlem tvungen tenderar att gå framför även viftade genom användning av det finns en lila flagga så att varna olika trafikanter.
Hur som helst har varit denna fyrhästkrafter genom användning av det finns en 1,06-liters tvåcylindrig motor, kallas Phoenix, gnistan så att lansera det finns en lönsam godstransporthistoria.
Phoenix hade ändå för att inte ganska mycket gemensamt genom användning av det finns en riktig lastbil: strängt taget har varit att iaktta det finns en omdesignad vagn för att hästar av den anledningen som drog hela genom gatorna. Chassit har varit försett genom användning av bladfjädrar resultat i även spiralfjädrar på baksidan.
Elastiskt hjälp behövdes, för att inte bara för att i och med att iaktta dåliga tillståndet på vägarna, och använder inte en dessutom så att motorn har varit ganska mycket känslosam titta på vibrationer. Den slutlig delen resten av drivlinan har varit en samtida: remmen överförde motorns energi ännu en det finns en axel för att placerades tvärs fordonets längdaxel. Ett litet redskap är monterat på vardera änden resten av axeln. Åtminstone tand på kugghjulet har varit kugghjulets inuti tand för att har varit korrekt den punkt den jag skulle inte köra. En betydande mängd efteråt vände denna utveckling ett varumärke titta på Mercedes-Benz-lastbilar: planetdrivaxlar återstår att vara del av utvecklingen resten av fordon avsedda titta på byggtransporter.
1946 – Den primära Unimog-prototypen
1946 slutförde “Prototype 1” Unimoga sin första testkörning. Chefdesignern Heinrich Rößle satt bakom ratten inom denna prototyp och använder inte en hyttak även lastad genom användning av ved på svåråtkomliga skogsvägar närbelägen metropolen Schwäbisch-Gmünd.

Skapandet resten av Unimog är närbelägen relaterat ännu en den svåra situationen genom loppet av efterkrigstiden, då Tyskland hade problem att tillhandahålla. 1945 även 1946 har varit att iaktta stor knapphet på måltider. Att anse har varit denna villkor för att gav tanken ännu en Albert Friedrich, för att genom loppet av en hel del kalenderår har varit chef titta på motorutveckling titta på Daimler-Benz AG-flygplan, i fråga om ett jordbruksmotorfordon för att är redo att bidra ännu en att utvidga produktiviteten inuti jordbruket.
Efter krigets stängning förnyade Friedrich kontakterna genom användning av Erhard & Söhne-företaget titta på metallkonstruktioner även leverantören resten av Daimler-Benz, även inom december 1945 påbörjade avskild delen genom användning av uppgifter titta på jordbruksmarknaden tenderar att fungera. Friedrich överförde projektledningen ännu en sin innan designer Heinrich Rößler, för att tillträdde den 2 januari 1946. På bara fåtal veckor utvecklades det finns en sin helhelt ny design genom användning av motor även växellåda placerad omedelbart ännu en höger i fråga om fordonets centrum.
På detta innebar tenderar att rören – för att proteen ctiva drivaxlarna – kan vara inom rät vinkel i opposition att axlarna. I följd behövdes bara 4 drivförband titta på chassit. På detta har varit det finns en fantastisk design för att ändå används 75 kalenderår efteråt titta på terrängfordonet Unimog – serien U 4023 / U 5023. Inom mars 1946 myntade Hans Zabel ifrån Gaggenau, för att varit del av projektet ifrån start tidsperiod Unimog (Gemensamma-Motor-Gerät – universellt motorverktyg) även inom oktober 1946 togs fordonet ännu en den primära provkörningen.
1951 – Den primära Setra-bussen
Varumärket Setra är nöjd med sina rötter. Att anse Ulm-baserade verksamheten, Kässbohrer Fahrzeugwerke, introducerade S 8 1951 även gav varumärket sitt namn – Setra – vilket antyder “självbärande” (selbst-tragende). Den primära bussen inom serieproduktion genom användning av det finns en självbärande kaross, det finns en bakmonterad motor även omedelbart bakhjulsdrift presenterades på International Motor Show (IAA) inom Frankfurt.
Genom loppet av de som mest uppdaterade 70 åren råda över varumärket för att inte bara för att satt det vanliga titta på europeisk bussdesign genom användning av sex mode-, och använder inte en råda över dessutom inspirerat, förändrat även förbättrat denna sektor. Nuförtiden är att iaktta modern förekomsten på på detta traditionella varumärke för att hela tiden råda över förespråkat den allra bästa graden resten av individualitet S 531 DT, det finns en dubbeldäckarbuss ifrån Setra TopClass 500-serien.
Bara för att ett kalenderår efter sammanslagningen resten av varumärkena Mercedes-Benz Bussar även Setra ännu en EvoBus GmbH grundades Omniplus 1996, varumärket för att ansvarar titta på alla de eftermarknadsaktiviteter titta på varje bussmärkena. Grunden titta på Omniplus har varit den innan framgångsrika organisationen resten av tjänster titta på kunders resten av dessa två logotyper. Nuförtiden råda över Omniplus ett det enorma servicenätverk för att inkorporerar förutom 650 verkstäder inom 42 eu av länder som även erbjuda busspecifika tjänster, originaldelar, nyttig akademisk även innovativa digitala tjänster.
1996 – Mercedes-Benz Actros
Inom december resten av september 1996 presenterade Mercedes-Benz på IAA Commercial Vehicle Show det finns en ny “tung lastbil”, ett revolutionerande genombrott inuti fordonsindustrin: Actros har varit den primära lastbilen för att har varit utrustad genom användning av skivbromsar även elektroniskt bromssystem ( EBS). Kollektivt de har två systemen gjort Actros ännu en att iaktta säkra fordonet inom sin klass.
Såväl som råda över revolutionerande ingenjörskonst för att “Telligent-system” förbättrat exploateringseffektiviteten avsevärt. Bland annat råda över underhållsintervallen förlängts genom användning av förutom , bränsleförbrukningen råda över ‘ genom användning av 3 ännu en 7 andel vi litar på att på transportsätt även nyttolasten råda över höjt ännu en 400 kg.
Säkerhetsvänlig även tröst råda över dessutom förbättrats avsevärt. Grund av Telligent skivbromssystem har varit att iaktta ännu en instans genomförbar tenderar att förkorta bromssträckan titta på Actros, för att vandrar inom 85 km / h titta på så mycket som traktorns även semitrailerens storlek. Designingenjörer ägde dessutom stor uppmärksamhet åt huvudpunkterna: det finns en ny form av stänkskärm minskade stänk genom loppet av körning inom regnet.
Miljööverensstämmelsen råda över dessutom ökats grund av nyutvecklade, enklare V-motorer även ännu en instans bättringar resten av fordonsmonteringsprocessen: denna sort avklinga energiintaget genom användning av det bara om 50 andel. De som nya hytterna gav passagerarna citerar ännu en 47% extra inuti hus även är länge etablerat så att möta förarens specifikt vill ha. Hytten har varit dessutom säkrare – de som klarade alla de ett brett urval resten av antal krocktester, både inom simulering även inom verkliga körförhållanden. Krockkuddar även säten genom användning av integrerad bältesförsträckare har varit dessutom nya.
Åtminstone ny generation resten av Actros råda över valts ännu en Årets lastbil, även även för närvarande är Actros ändå det finns en pionjär i fallet med säkerhetsvänlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × two =