1-14 januari 2022 debuterar Audios batteridriven den automatiska inom Dakarrallyt “för att inte genomförbar tenderar att göra det finns en totalt eldriven elbil mot Dakarrallyt”

Hela de som tolv etapperna inom ökenrallyt inom Saudiarabien närma sig Audi att uppfylla för och extra 91 bidragsgivare inom bilklassen, för att är utan tvekan en av 5 kategorier. Övriga kurser förkroppsligar cyklar, fyrhjulingar, lätta bilar dessutom skåpbilar.

Tolv etapper i form av dagsetapper på genom 80 en långt

Hela tre Audi RS Q e-tron fungerar med hjälp av arbetskraft Audi Sportaktiviteter i form av support resten av Q Motorsport. Sven Quandt’s arbetskraft även har genom ett kvarts sekel expertisförväntningar resten av terrängrally i form av bland annat sex segrar inom Dakar inom väskor. Ett fullständigt närma sig 80 personer med ursprung i Audi dessutom Q Motorsport i form av alltifrån rallyförare, teknik- dessutom logistikansvariga, teamläkare dessutom sjukgymnaster förflytta sig hela genom Saudiarabien hela två veckor. 2022 års rally förkroppsligar tolv etapper i form av dagliga körsträckor på inom säkert instanser genom 80 en långt. Rallyts totala storlek är 8 099 kilometer dessutom som totala antalet tidsbestämda offroad-etapper är 4252 kilometer. Rallyt börjar till på nyårsdagen inom Jeddah dessutom avslutas under vilket den 14 januari. Den 8 januari är som vilodag inom Riyadh.

Jämfört i form av Formulering E, under vilket Audi senast tävlade i form av det finns en batteridriven den automatiska, är förhållandena totalt olika inom Dakarrallyt. Dagliga etapper på en hela gäng kilometer, som det stora motståndet inom den mjuka ökensanden, höga temperaturer dessutom ett reglemente för att fordrar det finns en minimivikt på två ton, är extrema värden inuti motorsporten. I form av dagens batteriteknik är som för att inte genomförbar tenderar att göra det finns en totalt eldriven elbil mot Dakarrallyt hela dessa förhållanden”, av kontinuerligt Lukas Folie. Konstruktionsteamet hade varit därefter tvugna tenderar att skapa ett totalt nytt idé i form av eldrift dessutom det finns en energiomvandlare utan ut en ett antal då erfarenhetsmässiga värden tenderar att förhålla sig mot. P.g.a. den korta projektutvecklingstiden även har Audi förlitat sig på bekräftad cellteknik. Högsvoltsbatteriet på 370 kg tillsammans med kylmedel även har det finns en förmåga på 52 kWh för att skall vara tillräcklig med hjälp av de som den yttersta förväntade nödvändigheterna på all sträcka inom rallyt.

Varje gång rallyförarna startar i form av laddat batteri all morgon startar i samma stund ett komplext styrsystem. Bara för att minuterna tidigare än börja delas kartan genom dagsetappen ut mot teamen för att då kommer att få detaljerad detaljer om sträckan. Audi RS Q e-tron bör hela tiden vara förberedd på alla de möjlig förhållanden – avstånd, hastigheter, svårighetsgrad inom terrängen dessutom olika element. Ingenjörerna även har därefter programmerat algoritmer som ett sätt att håll laddningsnivån (SoC) inuti definierade områden utifrån energibehovet. Energiuttag dessutom batteriladdning skall hela tiden vara inom balans hela sträckan. I fråga om t.ex. det finns en extrem passage hela genom sanddyner i form av högt motstånd fordrar maximal vitalitet hela en kort stund, faller laddningsnivån inuti ett kontrollerat utrymme. Skälen är tenderar att effekten med ursprung i motor/generator-enheterna på fram- dessutom bakaxel är begränsad mot den yttersta 288 kW i enlighet med reglementet. Energiomvandlaren med det finns en högeffektiv TFSI-motor är redo att ändå bara det finns en maximal laddningseffekt på 220 kW. Inom extrema instanser är därefter förbrukningen betydligt större än energiproduktionen. Det är det genomförbar hela det finns en begränsad ett tag, säger Lukas Folie. Så genom det finns en lång sikt sträcka leder till som hela tiden inom ett nollsummespel. Vi bör reglera ner effektuttaget för att det är batteriets laddningsnivå hålls inuti det finns en korridor. Den totala energimängden ombord bör vara tillräcklig som ett sätt att skydd dagens etapp.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 5 =