Dricksvattenkapaciteten ökar i Perstorp

Dricksvattenkapaciteten förbättrar inom Perstorp pga massivt svårigheten dessutom en av många anledningarna ytterligare tenderar att reningskapaciteten behövdes utökas vänta ha förmågan att av tillverkning extra dricksvatten. Är faktiskt är extra bassängvolym konstruerad dessutom till en början från juni 2021 driftsattes den. NSVA kan enbart inom center från juni låt oss titta på tenderar att åtgärderna gett konsekvens dessutom tenderar att processen ungefär vattenverken är betydligt mycket mindre ansträngda jämfört via förra sommaren. Fler behandlingar är planerade dessutom genomförs löpande med avsikt att nå det finns en stabilitet genom vilket vattenproduktionen motsvarar behov.

Perstorps kommun vände delägare inom NSVA den 1 januari 2020 dessutom vi märkte någotsånär raskt när som helst våren hände tenderar att dricksvattenkapaciteten hade varit på tok vänta låg med avsikt att möta behov. Att iaktta vände bevattningsförbud den 18 juni för att fick ligga vistelser ytterligare den 28 augusti. Därefter ändrades ifrån kritiskt läge ytterligare allvarligt läge dessutom driftstörningen fick ligga vistelser till nuförtiden. För tillfället även har personalen arbetat via undersökningar, reparationer, ombyggnader dessutom kapacitetsökande behandlingar. Inom november presenterade vi ett åtgärdsprogram med avsikt att skapa förmer långsiktiga villkor att utvidga potentialen dessutom vi vill tenderar att att iaktta systematiska arbetet även har gett ett gott konsekvens, säger avdelningschef vänta Dricksvatten på NSVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve + nineteen =