Hur många Champions Leagues titlar har Frankrike och Tyskland historiskt förflutet

Champions League är med säkerhet den viktigaste klubbtävlingen inom fotbollsvärlden. De som största lagen ifrån Europa i fråga om kontinental ära även bara för att gräddan resten av skörden även har vunnit konkurrensen.

De som 5 största eu ligorna även har följare runt hela världen. Europa är fastigheter titta på ett antal de som gigantiska fotbollsnationerna inom sportens historiskt förflutet. Premier League, La Liga, Bundesliga, Ligue 1 även Serie A ses för att premiumklubbarnas fotbollstävlingar på denna planet.

UEFA Champions League är Europas elitklubbtävling

De som största eu klubbarna även har hela tiden hyst de som största fotbollsspelarna på planeten. De som UEFA Champions League är den väsentligen den mest elit- även prestigefyllda klubbturneringen på denna planet.

Kontroversen i fråga om vilket nation för att har dom största klubbarna på denna planet är det finns en för att även har rasat inom evigheter. Antalet Champions League-titlar för att team ifrån antal eu nationer även har vunnit jag skulle inte vara ett fin mått med ett syfte att mäta sätt.

Låtlektioner oss och använder inte en vidare bära det finns en titt på 5 resten av de som väsentligen den mest framgångsrika nationerna inom Champions Leagues historiskt förflutet.

(Vara medveten om: Champions League hade varit förra känt för att Europacupen. Konkurrensen antog sätt befintlig round-robin-gruppspelsformatet även döptes i fråga om mot Champions League 1992. Bara vinnarna av den anledningen som 1992 även har beaktats inom denna checklistor).

Frankrike – 1 UEFA Champions League-titel

Oavsett sitt rik fotbollsarv även har Frankrike bara för att vunnit det finns en den som Champions League-titel. Den ägde rum inträffade 1993 vilket hade varit den primära säsongen av den anledningen som sätt nya formatet antogs även konkurrensen döptes i fråga om mot Champions League.

Raymond Goethals facet besegrade AC Milan 1-0 inom finalen för att spelades på Münchens Olympiastadion. Den forntida vinsten födde parollen “Se framåt för att hela tiden den primära” vilket antyder “titta på hela tiden den primära” bland de många Marseille trogen.

Deras triumf ägde rum inträffade ändå sammanfattning tidigare att ett decennium resten av undergång även sätt tog ett tag titta på Marseille för att komma tillbaka på ft gång. Paris Saint-Germain tog sig mot finalen inom Champions League säsongen 2019-20 å andra sidan besegrades resten av Bayern München inom den ultimata uppgörelsen.

5 – Paris SG är det femte franska laget att nå en Europacup/Champions League-final, och först sedan Monaco 2004. Endast en av de fyra tidigare har vunnit, med Marseille som vann 1-0 mot AC Milan i UEFA Champions 1993 Ligafinal. Skede. #PSGFCB #UCLfinal https://t.co/pRFUqxf8In

Tyskland – 8 UEFA Champions League-titlar

Bayern München även har varit en av de avgörande framgångsrika lagen inom Champions League genom loppet av 2000-talet. Bayern, som kan vara identifierade titta på sin tekniska spetskompetens, även har vunnit den väsentligen den mest prestigefyllda titeln inom Europa 3 gånger av den anledningen som millennieskiftet.

De som mottagit första gången 2001 även slog Valencia via 5-4 på straffar efter är benägna att matchen slutade 1-1 efter 120 min. De som mottagit den gång säsongen 2012-13 hela genom är benägna att besegra Borussia Dortmund via 2-1 grund av det finns en vinnare inom den 89:e minuten ifrån Arjen Robben.

Bayern Münchens mest uppdaterade Champions League-triumf ägde rum inträffade säsongen 2019-20. Kingsley Coman gjorde matchens den som mål som gentemot PSG inom finalen. Den den som olika tyska sidan för att även har vunnit Champions League är Borussia Dortmund.

De som besegrade försvarande mästarna Juventus via 3-1 inom finalen 1996-97 för att hölls på Olympiastadion inom München.

2012/13: Manuel Neuer vinner diskanten med Bayern München2019/20: Manuel Neuer vinner diskanten med Bayern München. Annat år, samma resultat. 🏆🏆🏆 https://t.co/54whdUH7zm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + eight =