Ny studie: varmare hav inom Arktis erbjuder snö dessutom kalla vågor inom Europa

Den vågen, för att förlamade massiva inslag resten av norra Europa, inom februari dessutom mars 2018, kostade flera miljard euro i fråga om dagen bara för att se framåt för att UK.

I överensstämmelse med det finns en studie för att publicerades inom tidskriften Nature Geoscience har varit dessa massiva snöstormar ett omedelbart {resultat av} “oregelbundet varma” vatten inom Barentshavet, för att ett par veckor tidigare än fenomenet för att inte lämnade någon person is på cirka 60 andel resten av dess golvspel.

Denna isvåg även har kallats “odjuret ifrån öst” inom UK, “snökanonen” inom Sverige dessutom fenomenet “Moskva-Paris” inom Frankrike.

Studien lockar slutsatsen tenderar att att markera isfria Barentshavet skulle vara den mest viktiga fuktkällan se framåt för att kontinentala Europa dessutom närma sig tenderar att tillfogande kraftiga regn eller snöstorm, vilket närma sig tenderar att påverka infrastruktur dessutom besökare på webbplatsen.

“Det kommer innebära det finns en dysfunktion resten av mat- dessutom bränsletillförseln dessutom grödodestruktion. Att anse är redo att tyckas ovanligt tenderar att uppvärmningen resten av Arktiska {havet} trigga extra snö inom Europa, emellertid det karaktär är komplicerat dessutom att markera för att pågår inom Arktis stannar för att inte bara för att inom Arktis, “varnar att markera. det finns en studie ledd resten av Hannah Bailey ifrån Ulu University inom Finland.

I överensstämmelse med forskarnas budget avdunstade 140 gigatonn vatten ifrån {havet}, vilket producerade 88 andel resten av fukten för att föll för att snö inom Europa, skriver Barrons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × three =