Förr i tiden kvinnlig olympisk seiko Hashimoto valdes ännu en ny olympisk president inom Tokyo för att ersätter “sexist” Yoshiro Mori

FÖLJANDE avgången från chefen för organisationskommittén i Tokyo 2020, Yoshiro Mori, efter sexistiska kommentarer för att mannen gjorde i jämförelse med för att läcktes ut ännu en den japanska pressen den 4 februari, förr kvinnlig olympisk Seiko Hashimoto råda över utsetts omkring ett direktionsmöte – som är 80 andel manligt. Japans olympiska kommittés styrelse råda över nuförtiden 24 medlemmar, varav 5 är .

Hashimoto tävlade inom tre sommar-OS (’88, ’92 att tillägga ’96) inom cykelrekord att tillägga inom 4 vinter-OS (’84, ’88, ’92 att tillägga ’94) inom speedskating. Hon mottagit det finns en bronsmedalj – hennes den som medalj – 1992 på 1500 meter inom speedskating.

Under ett förvaltningsråd hävdade 83-årige Mori, en tidigare japansk premiärminister, att att ha fler kvinnor vid möten bara skulle göra dem längre, eftersom kvinnor pratar för mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − eight =