NASA: s rymdskepp Osiris-Rex är på ett sätt igen ta sig an jorden inom maj

NASA: s rymdskepp OSIRIS-REx närma sig är benägna att starta igen ta sig an jorden inom maj även förväntas landa inom september.

OSIRIS-REx-rymdfarkosten avgår snabbt asteroiden Bennu även börjar till sin tur ta sig an jorden den 10 maj, två även ett halvt 12 månader efter är benägna att den nådde den pratade om asteroiden. NASA lanserade rymdfarkosten 2016 genom användning av målet är benägna att för att samla för prover resten av asteroiden Bennu inom hoppa i fråga om är benägna att den närma sig ha förmågan att analysera dem även att de kommer ge högre synfält inom vilande solsystem även start på livet på jorden.
Sonden märkte asteroidens golvspel inom ett antal månader efter du kommer att ha nått den med avsikt att upptäck en idealisk tillräckligt med utrymme med avsikt att för att samla för prover. Inom oktober 2020 rörde den till slut ytan på asteroiden sammanfattning betryggande med avsikt att för att samla för prover se framåt för att utvärderingsdestination. Sanningsfasetter är är benägna att sonden samlade kommer in fler prover än de som önskade 60 gram, vilket orsakade läckage. NASA råda över påskyndat processen med avsikt att tillhandahålla prover resten av asteroider.
OSIRIS-REx ett tag biträdande projektledare Michael Moreau nämnde att det existera en är benägna att sonden åter närma sig är benägna att flyga förbi asteroiden inom april, även den sannolikheten närma sig är benägna att bedömas resten av teamet. Avsikten är är benägna att för att samla för kommer in informationen i fråga om tips om hur man bunten resten av prover påverkade Benn, även på detta kan också vara en möjlighet som är är benägna att bedöma tillståndet se framåt för att flygplanets apparater tillsammans med kameror även spektrometrar.
OSIRIS-REx förväntas landa på jorden inom september 2023. Varje gång den närmar sig vår planet närma sig sonden är benägna att släppa det finns en provtank för att lindrar inom Utah genom användning av räddning av det finns en fallskärm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + one =