Egenföretagare även har drabbats syfte pandemin “Egenföretagare även har klarat sig bättre inom norr” “Flest egenföretagare inom Eda kommun antagen resten av Borgholm dessutom Ydre” “Bästa stigning egenföretagare inom Arvidsjaur”

SCB årliga granskning kring egenföretagare inom Sverige de som flesta för att försörjer sig hela genom förvärvsarbete inom Sverige är personalen. Egenföretagare utgör sex % resten av den arbetande befolkningen. Året tidigare att pandemin, 2019, fanns inom gemensam drygt 313 000 egenföretagare varje månad. Andelen kvinnliga egenföretagare låg hela alltsammans som året stabilt på hela 35 %. Genom 2020 startade antalet egenföretagare skära ner ifrån april, dessutom stabiliserades gång inom juli samma identiska 12 månader. Som lika det finns en kring 4 %. I kontrast man via de som personalen samma identiska period är redo att man låt oss titta på är benägna att egenföretagare drabbats tuffare, anger orsak personalen låg minskningen inom december 2020 på 1 %.

De som kommuner via lägst andel egenföretagare för en liknande tidsram har varit Hammarö på det bara om 3 %, antagen resten av kommunerna Oxelösund dessutom Surahammar.

Egenföretagare även har klarat sig högre inom norr Det är det antal normalt har varit inom Sverige man driver eget som företag. Egenföretagarna inom Stockholms dessutom Skåne län även har drabbats tuffare mot följd resten av pandemin, då istället egenföretagarna inom Jämtlands dessutom Norrbottens län klarat sig högre. Det finns en ett bevis mot det är det är benägna att länens branschsammansättning skiljer sig åt. Inom Jämtlands län även har merparten resten av branscherna höjt mellan december 2019 dessutom december 2020. Som är redo att jämföras via Stockholms län under vilket bara branschen jordbruk, skogsbruk dessutom fiske även har höjt. Bästa , via det finns en femtedel inom Stockholms län, fanns inuti transport dessutom magasinering.

Flest egenföretagare inom Eda kommun Som finns dessutom massiva variationer inom enkla metoder till massor av som kan vara egenföretagare inom förhållande mot antalet sysselsatta inom det finns en kommun.

Inom november 2019 har varit andelen egenföretagare högst inom Eda kommun, på det bara om 18 %, antagen resten av kommunerna Borgholm dessutom Ydre.

Andelen egenföretagare inom kommunerna Stockholm, Göteborg dessutom Malmö låg hela lika period dessutom till 1 förhållandevis minska %.

Bästa stigning egenföretagare inom Arvidsjaur De som tre kommuner för att även har inte har någon bästa stigning resten av antalet egenföretagare inom % finns inom norra Sverige. Arvidsjaur toppar händelsen via 11 % mellan november 2019 dessutom november 2020, därefter närma sig Överkalix dessutom Arjeplog. Den kommun under vilket antalet egenföretagare sänkt förmodligen den mest är Sollentuna, på 12 %. Ett fullständigt även har alltsammans ekonomin sänkt via 13 070 egenföretagare mellan 2019-2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven − 6 =