KIA presenterade konceptet TIGER – självgående mobilfordon

Hyundai Motor Group (HMG), vars fordonsdel består resten av Hyundai, Kia såväl som Genesis, råda över presenterat konceptet TIGER (Transforming Smart Ground Excursion {Robot}), som kan vara deras olika ultimata mobilfordon (UMV) såväl som första obemannade. Den transformerande intelligenta gångroboten är antagen se fram emot transport resten av flera typer av fastighetsadvokat på krävande terräng.

TIGER utvecklades resten av gruppens New Horizons Studio via huvudkontor inom Mountain View, Kalifornien. Studion, grundad inom december resten av 2020 via målet tenderar att skapa UMV, behöver förvandlas till modern i hela, Silicon Valley i hela, såväl som innovation. “Ett bilar för att TIGER såväl som teknologierna bakom att anse erbjuder oss risk till eldstaden skiljelinjerna se fram emot vår kreativitet,” säger Dr. John Suh, studieledare. “Vi letar regelbundet efter nya tillvägagångssätt tenderar att utforma bilar såväl som transport- såväl som mobilitetskoncept i hela, det finns en snar framtid.”
Den “exceptionella kraften hos” tigern “är antagen tenderar att fungera för att det finns en vetenskaplig forskningsplattform inom oåtkomliga områden. Fordonet byggt till 1 modulär plattform innefattar en betydande mängd rörliga ben såväl som ett tekniker så att överföra hjulen, 360 graders rotation såväl som antal sensorer se fram emot fjärrövervakning. Tigern är redo att dessutom anslutas ytterligare obemannade flygfordon (UAV) för att är redo att ladda den såväl som transportera den ytterligare oåtkomlig terräng.
Den klumpigt lastavfallssektionen tillåta Tiger för att flytta varor se fram emot leverera såväl som är redo att dessutom nödhjälpspaket. Hjul för att sig inom ett antal riktningar betyder att du kan övervinna antal extrema villkor. Tiger via sina lastfunktioner erbjuda över ett ibland terrängfordon. I form av sina spridna ben rider den för att ett fyrhjulsdrivet bilar när som helst det är det väsentligen den mest miljövänligt som ett resultat av rullande ändring av läge. När som helst ett bilar råda över fångade eller bör överföra på extra krävande terräng, besvärligt eller oförgängligt bara via hjul, närma sig dess kapacitet tenderar att gå grund av fötterna resultat i. Kalenderår 2019 presenterade HMG-koncernen Elevate-konceptet, sitt första ultimata mobilfordon via rörliga ben, på CES-konsumentelektronikmässan. Tiger via Elevate-konceptet råda över relaterade för att ben såväl som hjul – skillnaden är tenderar att den förra är utformad så att transportera passagerare under tiden som Tiger är obemannad.
Den primära varianten resten av Tiger är X-1 (X i riktning bort “experimentell”) såväl som erbjuder ett brett utbud av teknisk av data såväl som design. Projektet leddes resten av New Horizons Studio via stöd Autodesk, ett modern som företag i hela, teknikprogramvarudesign.
”Är benägna att arbeta på TIGER X-1 via avancerad ingenjörskonst för att generativ design pressar skiljelinjerna såväl som avklinga transportvikten. Det är det sammanfattning vad vi menar efter vi pratar i fråga om tenderar att skapa att anse nya möjliga, säger Srinath Jonnalagadda, vice vd se fram emot design såväl som tillväxt affärsstrategi på Autodesk. “Den nya design-, konstruktions- såväl som tillverkningstekniken för att tillhandahålls resten av Autodesk Fusion 360 inom de hjälper moderna samarbetsgrupper tenderar att starta produktionen så som rör sig fort såväl som miljövänligt för att potentiellt.”
TIGER X-1 kombinerar Autodesks generativa design via HMGs av data i fråga om mobilitetsforskning såväl som tillväxt. Kollektivt skapade lagen det finns en lugnt däremot extremt stabil konstruktion under vilket de som använde kolfibrer se fram emot tillsatsutskrift (3D) så att göra benen såväl som några segment resten av chassit. New Horizons Studio råda över inom samarbete via designers i riktning bort Sundberg-Ferrar utvecklat TIGER X-1 se fram emot kritisk tryck inom krävande terräng. Konceptfordonets är perfekta för 360 graders betraktning resten av ytan, t.ex. inom naturkatastrofområden under vilket räddare konfronterad svårt terräng eller ytterligare såväl som via är redo att upptäcka det finns en golvspel på olika planeter.
“Vi önskade att skapa det finns en {robot} via maximal hjuleffektivitet för att jag skulle inte ha förmågan att utöka transportmöjligheterna ytterligare oåtkomliga områden”, säger David Byron, för att ansvarar se fram emot design såväl som innovation på Sundberg-Ferrara. ”TIGER är det finns en modulär plattform för att tillåta nytta resten av antal karosserier på chassit, via antal användningsområden, för att t.ex. leverera resten av last eller kommentar på område som inte är det lämpliga se fram emot individer. ”
New Horizons Studio, för att ligger inom Mountain View, Kalifornien, utvecklar bilar och använder inte en motstycke. Att iaktta denna sort är bilar se fram emot kunders för att reser på bisarra såväl som svåråtkomliga terrängar som kan vara svåra att uppnå via udda bilar. UMV: erna för att avancerade resten av denna studio är vanliga se fram emot krävande nytta såväl som miljöer såväl som är redo att anpassas ytterligare antal förhållanden. New Horizons Studio uppmärksamma tillväxt resten av ingenjörskonst för att tillåter konceptfordon för att t.ex. TIGER. Dessa tekniker innehåller hjulbas, materialfaciliteter såväl som byggnader via överdriven förmåga, som drivs med elenergi tekniker via överdriven förmåga, chassi såväl som karosseri, digital utvecklings- såväl som klassificeringssystem, människocentrerad design såväl som relaterade. Alla bitar på detta representerar det finns en konkret teknisk tillväxt för att kan tillämpas se fram emot alla de bilar såväl som närma sig tenderar att påskynda händelsen resten av överlägsna mobilitetstjänster.
Den ovannämnda studion stärker Kias fantasifull och tenderar att skapa vägen framåt för rörlighet såväl som erbjuder avancerat tänkande, innovativt ledning för att kännetecknar Silicon Valley såväl som olika innovativa inkubatorer. Konceptuella ultimata obemannade mobila bilar såväl som deras tillväxt är inte mer än grundade på hjul, det finns vanliga se fram emot antal villkor – ett bilar via robotben är redo att ytterligare instans stå till tjänst ytterligare först ungefär det finns en olycksplats ungefär naturkatastrofer eller stå till tjänst individer som behöver ytterligare det finns en ramp jag skulle inte höja eller minskar fordonet såväl som eftersom den möjliggöra nytta resten av det finns en rullstol.
Bilar för att Elevate, TIGER såväl som relaterade, via det finns en en blandning resten av robotik såväl som hjulförskjutningsteknik, utvecklad resten av New Horizons Studio såväl som Kia, förväntas omdefiniera rörlighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 + 1 =