Dortmund dirigerar Kiel med tanke på nå tysk cupfinal

Borussia Dortmund slog olika divisions Holstein Kiel 5-0 på lördag inom deras tyska cup-semifinal även via toppscorer Erling Braut Haaland borta.

Haaland, för att påverkas av det finns en lårskada, tittade i riktning bort läktaren på Tecken Iduna Park när som helst Giovanni Reyna startade rutan via den 2 första målen med tanke på bidra placera Dortmund inom finalen på Berlins olympiska stadion den 13 maj.
Dortmund närma sig möta RB Leipzig, för att behövde Emil Forsbergs 121. minutsvinnare inom toppen från förlängningen med tanke på försegla det finns en dramatisk 2-1-seger på Werder Bremen på fredag inom den olika semifinalen.
“Vi hade varit väldigt jämna framför målet. Det bara om varenda skott hade varit ett mål som”, uttalas Dortmunds kapten Marco Reus ta sig an ARD. “Vi är de en alltför stor mängd glada genom vara ägare till nått finalen.”
Kiel hade slagit ut innehavarna Bayern München på straff inom den olika omgången inom januari, å andra sidan hela högen idéer i fråga om det finns en en annan stor upprördhet utplånades snabbt. Flodgrindarna öppnade sig raskt när som helst Mats Hummels släppte Jadon Sancho ta sig an vänster, klippte Englands kantspelare komma in att tillägga passerade ta sig an 18-årige Reyna för att slog inom att iaktta högre hörnet på 16 min. De som Amerikansk mittfältare tog ett olika mål som sex min efteråt via ett simpelt tryck efter Reus, eftersom den Raphael Guerreiro back-heeled bollen inom Reynas ett sätt.
Att iaktta 3:e målet hände på 25 min när som helst Emre Cans cross genom Kiel-försvaret upptäckta Reus för att slog sitt skott hus. På olika änden, Dortmund hade det finns en tursam släpp ut när som helst Kiel initiativrik Fabian Reese slog stolpen via målvakt Marwin Hitz slagen.
Att iaktta hade varit enbart en övergående paus när som helst Dortmund initiativrik Thorgan Hazard snappade nämner det finns en lös passning i riktning bort Jonas Meffert med tanke på göra mål som på nytt på 32 min. Då hände den engelska mittfältaren Jude Bellingham på poängsidan när som helst hans skott tog det finns en avböjning ta sig an 5-0 ungefär halvtid. Bellingham tog det praktiskt taget sin olika när som helst pojken chippade sammanfattning bredt via målet ta sig an sin nåd, 14 min i riktning bort tiden. Inom hela högen instanser, vinsten kostade.
Dortmund-försvarare Mateu Morey, 21, sträcktes från inom klar elände, ekade hans rop hela den lediga stadion, efter vara ägare till förlängt knäet bara för att tio min efter vara ägare till kommit komma in. “Det är det bittra information se framåt för att honom, vi alla vet att att det kan det finns en dålig sarga för att överskuggade vinsten, “tillade Reus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + seven =