Inom november Europas första 3D-printade båt “enormt nyfikenhet för anpassade båtar bland företagets köpare”

0

Det finns en sjöduglig båt, 3D-printad verkar nämner på InnoDex genom Elmia Subcontractor inom november. Båten även har skrivits ut hos RISE även är resultaten av ett samarbete mellan RISE även Cipax, för att stolt äger båtmodellen Pioner. 3D-utskrift istället titta på typisk rotationsgjutning på båttillverkning gör sätt genomförbar tenderar att tillverka personligt båtdesigner inom små serier åt låg kostnad även i form av korta ledtider. – Via den den här typen tekniken kommer att få vi ett verkar större frihet inom designen resten av våra båtar. Vi behöver inte lång sikt vara låsta inom det finns en form utan ut en är redo att fritt göra ändringar eller öka, även eftersom den spartanskt designfilen åt printen, säger vd på Pioner.

Redan nuförtiden finns ett enormt nyfikenhet för anpassade båtar bland företagets köpare. Via 3D-printning är redo att tillverkningen skräddarsys inom det finns en totalt en annan utsträckning. Bland köpare i hela, offentlig arbetsplats finns olika vill ha. – Vi besitter bland annat polisen, brandförsvaret även Försvarsmakten för att köpare. Genom vilket vill vi det bästa sättet att vi kan formanpassa båtar titta på deras individuella vill ha för att exempelvis brandsläckningsinstallationer, spaningsutrustning, gasmasker även dykutrustning. Det finns en vinst i form av 3D-printning är tenderar att enskilda exemplar är redo att tas resultat i utan ut en tenderar att avgiften skjuter inom den topp som ett resultat av inga gjutformar krävs. Utmaningen på 3D-printning är redo att vara nödvändigheten att mången stödmaterial även därför svinn.

Dock hela genom tenderar att på ett snyggt metod anpassa den ursprungliga båtdesignen titta på 3D-utskrift hade varit sätt genomförbar tenderar att tillverka den i form av lägre än 4 andel genererat materialavfall. Båten även har avancerade inom ett samarbete mellan RISE även Cipax, resten av båtmodellen Pioner, i hela, forskningsprojektet DiLAM. Projektet även har undersökt nya metod tenderar att tillverka storskaliga merchandise i form av stöd av industriella robotarmar hemmahörande i ABB för att flexibla 3D-skrivare. Projektet stöds resten av Vinnova, Energimyndigheten även Formas hela genom Produktion2030. – Tenderar att kombinera 3D-utskrift i form av industriella robotar även nya materialfaciliteter öppnar nya möjligheter titta på mångsidig även resurseffektiv tillverkning av resten av innovativa storskaliga merchandise. Detta är inte bara för att användbart i hela, den marina industrin utan ut en även i hela, fordonsindustrin, utveckling, flyg- även möbelindustrin. Hela genom att leverera hjälper tillsammans med så mycket som värdekedjan, hemmahörande i design åt slutlig produkt, behöver vi på RISE genomföra på händelsen resten av additiv tillverkning i hela, industrin, säger projektledare titta på Applikationscenter titta på additiv tillverkning, RISE.

Leave a Reply