Tuchel önska hylla nyckelfaktorn Azpilicueta när som helst Chelsea behöver Liverpools anfallare

0

Thomas Tuchel har hyllat föryngrad Cesar Azpilicueta som en “nyckelfaktor” i Chelsea fina körning och säger att paret slog en omedelbar rapport. Liverpools anfallare Mohamed Salah är på Chelseas önskelista före sommarövergångsfönstret. Det är enligt tyska nyheter, Chelsea trycker på topp fyra behöver Salah.

Chelsea har förlorat bara två gånger sedan tysken ersatte Frank Lampard som manager på Stamford Bridge i januari och nådde FA Cup-finalen och Champions League-finalen.
Tuchels sida, som också avslutar en topp fyra i Premier League, möter Manchester City på Etihad på lördag i en repetition för Champions League-uppgörelsen i Istanbul.
Pep Guardiolas män kan försegla Premier League-titeln med seger över fjärde placerade Chelsea.
Chelsea svepte förbi Real Madrid 2-0 på onsdagen och 3-1 totalt för att boka sitt Champions League-slutdatum med City, där Azpilicueta återigen imponerade för de blå.
Tuchel sa att Spaniens internationella, 31, ofta avstängd mot slutet av Lampards tid, hade varit en “enorm, enorm faktor – en nyckelfaktor” sedan han kom.
“Jag träffade en väldigt ärlig och väldigt öppen ung man, som är så pålitlig på planen och som lämnar sitt hjärta där ute på planen varje gång han går på planen för oss”, sa han.
“Som kapten är han en riktig ledare, på sitt personliga sätt som passar hans egenskaper. Och vi är väldigt glada över att han spelar hela tiden eftersom han förtjänar att spela hela tiden.
“Han är en nyckelfaktor med sin mentalitet, tänkesätt och ambition.”
Mateo Kovacic kommer att sakna stadsresan med en hamstringsproblem men Tuchel hoppas att ha Kroatiens mittfältare tillbaka i tid för FA Cup-finalen, mot Leicester den 15 maj.
Chelsea stängde City i sin 1-0-seger i FA-semifinalen förra månaden, vilket motverkade Guardiolas sidos chanser att få en oöverträffad fyrdubbel.
Men Tuchel förväntar sig inte att mötet, eller lördagens Premier League-kollision, kommer att ha någon betydelse för Champions League-finalen senare denna månad.
På frågan om Chelsea kunde lägga ytterligare en markör med ett stort resultat i helgen svarade Tuchel: “Jag är inte så säker. Möjligheten att de kan bli mästare om de vinner mot oss kommer inte att sänka deras ambitioner och beslutsamhet.
“De har ytterligare en dag att återhämta sig, de behöver inte resa, och det ger dem lite av överhanden.”
“Jag tror att finalen i Istanbul kommer att bli ganska unik, oavsett poäng i morgon, oavsett om vi vinner, de vinner eller om vi drar”, sa han.
“Jag tror att båda lagen kommer att spegla tillräckligt för att det här spelet i fotboll och detta speciella spel i Istanbul kan vända vilket resultat som helst som blir resultatet i morgon.”

[ad_2]

Leave a Reply