AmaZulu vann med 5 samtidigt som Sundowns höll inom ett engagerande titellopp

Zambian Augustine Mulenga öppnade poängen varje gång AmaZulu hamrade Cape Town City 5-1 onsdag att kunna fiol sig i hela, det finns en poäng resten av ledarna Mamelodi Sundowns inom ett engagerande sydafrikanskt premierskapslopp.

Då däremot AmaZulu gick på poäng inom Kapstaden, off-form försvarande mästare Solnedgångar hölls 0-0 hemma resten av 3:e placerade Golden Arrows inom Pretoria.
På i framtiden i form av drama inom den rikaste afrikanska fotbollsligan, Kamerun Bienvenu Eva Nga gjorde mål som tenderar att fördöma mittbordet Kaizer Chiefs ytterligare ett chock-nederlag 1: a ifrån baksidan Chippa United inom Soweto. Sundowns även har 48 poäng ifrån 23 matcher samt AmaZulu 47 samt Arrows 43 ifrån 25, fast ledarna konfronterad distraktion resten av det finns en tvåben CAF Champions League kvartsfinal det efterföljande månad genom loppet ytterligare tråden.
Då däremot Sundowns jagar det finns en fjärde raka titel samt 11: e, den allra bästa AmaZulu även har avslutat är 7:e samtidigt som kollega Durban-klubben Arrows vände 5:e . Ytterligare distinktion ifrån de som flesta klubbar inom det finns en liga för att tillåta 5 icke-sydafrikanska startare, AmaZulu är mycket vi litar på att resten av lokal expertis i form av Mulenga den den som utlänningen som påbörjade matchen inom Kapstaden.
De som Zambian slog på 10 min, riflade ett lågt skott förbi den holländska målvakten Peter Leeuwenburgh inom hörnet resten av webben, samt AmaZulu fördubblade sin ledning framför halvtid hela genom det finns en Tapelo Nyongo-straff. Mulenga satte nämner att anse 3:e målet se framåt för att Lehlohonolo Majoro samt Nyongo fick sin olika platsspark räddad tidigare än straffavgifterna överfördes ytterligare Luvuyo Memela, för att konverterade det finns en se framåt för att det finns en 4 måls vinst.
Fagrie Lakay avfyrade ett straff se framåt för att Kapstaden ungefär samt det finns en minut efteråt gjorde det finns en rebound tidigare än AmaZulu slutförde observerar hela genom Siyethemba Sithebe. Vinstmarginalen hade varit oförutseddd varje gång Kapstaden gick kommer in inom matchen efter sin ägo gjort åtta mål som en gång de vunnit sina mest uppdaterade tre ligamatcher.
Sundowns saknade faktiskt deras otillgängliga modern målskytt, namibiska Peter Shalulile, en gång de hålls resten av välorganiserade pilar. De nära att samlat bara för att två poäng ifrån tre matcher i form av co-coach Manqoba Mngqithi accepterar att anse ett tungt inhemskt samt afrikanskt schema övertagande sin vägtull.
Sundowns närma sig att överlämna toppplatsen i fråga om AmaZulu vinner bort ytterligare Arrows denna lördag, i framtiden tidigare än titelinnehavarna besöker Orlando Pirates, för att även har det finns en har inte blivit besegrad 11-match hemrekord den den här typen säsongen.
Chiefs dominerade besittning samt territorium i jämförelse med Chippa tidigare än de som vände förvånade varje gång Eva Nga utnyttjade det finns en svag backpass tenderar att lobba bollen genom målvakt Itumeleng Khune inom 84 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *