Hela de som mest uppdaterade 50 åren även har antalet hajar minskat med 70 procent

Hela de som mest uppdaterade 50 åren även har antalet hajar minskat med 70 procent, i överensstämmelse med det finns en studie publicerad inom tidskriften Nature.

Den betydligt ökningen resten av fisket eftersom den 1970 även har gjort att markera uppnåelig är benägna att avsevärt skära ner antalet inom de som pratade om befolkningarna. På detta gäller även gräsandshajen vars har varit väldigt massor av. Hälften resten av världens 31 hajarter anses vara hotade eller kritiskt hotade. På detta varnade resten av International Union for Conservation of Nature.
“Nedgången inom dessa djurarter slutar för att inte. Våra hav är ganska mycket utarmade att tillägga vi skulle vilja därefter proaktiva lösningar så att stoppa kollaps. På detta måste vara det finns en väckarklocka titta på beslutsfattare”, säger Nathan Pacoureau, huvudförfattare ytterligare studien att tillägga forskaren. ungefär kanadensiska universitetet Simon Fraser.
Informationen i riktning bort förr i tiden ta reda på att tillägga fångstdata användes titta på denna studie. Studiens skapare är rädda så att antalet hajar att tillägga pollare i verkligheten är men mycket mindre som ett resultat av de som för att inte hade informationen i riktning bort 1950, då massindustrifiske debuterade.
Tillsammans med överfiske är förklaringarna ytterligare på detta svårigheten skakningar att tillägga hajar, exploatering resten av olja att tillägga bensin att tillägga klimatförändringar. Förr informationen bekräftade är benägna att 100 tiotusentals hajar dödas ett och annat kalenderår, vilket sänker deras potential att avla för.
Hajfenor används så att göra soppa, så efter är benägna att fiskarna även har klippt fenorna returnerar de som dem ytterligare vattnet.
“Den stadiga nedgången inom dessa djurarter utställning är benägna att vi på inga villkor även har skyddat det finns en mycket viktiga del resten av ekosystemen inom haven i riktning bort överfiske. På detta närma sig är benägna att påverka haven själva skadligt i fråga om vi på inga villkor gör betydligt”, varnade Cassandra Rigby, det finns en biolog i riktning bort University of Australia. James Cook att tillägga medförfattare ytterligare studien.
Undersökningen bekräftade är benägna att situationen förbättrades betydligt efter 2000. Antalet klämma sig även har avtagit inom Stilla {havet}, å andra sidan så är ej fallet inom Indiska oceanen, genom vilket antalet hajar att tillägga polychaeter även har sänkt stadigt eftersom den 1970. Att iaktta föreställt att är benägna att förlusten på den pratade om havsytan är 84 andel fram till nu.
Ansträngningarna så att slåss på detta svårigheten även har har inte ganska mycket begränsade slutresultat. Ett onlinetoppmöte via den amerikanska klimatutsändaren John Kerry närma sig är benägna att hållas denna varje vecka så att fokusera på svårigheten.
Biologen Rigby uppmanade myndigheterna är benägna att gå med sig är benägna att fiska, vilket närma sig är benägna att baseras på, för att hon uttalas, vetenskap. Hon påminde i fråga om är benägna att på att markera stilen bör de som arter som kan vara nödvändig titta på ekosystemet skyddas.
Forskaren Mariah Pfleger anser är benägna att stater bör förbjuda främja att tillägga köp och sälj via hajfenor. På detta insisteras på inom Förenta staterna, att tillägga inom Kanada gjordes att markera 2019, skriver Guardian.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen − 11 =