National Geographic: Varför tänka på resten av av äldre på konspirationsteorier?

National Geographic samtalare även även har vetenskapligt förklarat varför av oldsters tänka på på konspirationsteorier att kunna vände framför allt allestädes {nuvarande} i hela, koronaviruspandemin.
Orsaken publicerades i hela, texten “Varför av oldsters hänger fast på konspirationsteorier”.
Bevara första förekomsten på konspirationsteori är Förenta staterna: s president Donald Trumps påstående är benägna att efter det presidentvalet i hela, Förenta staterna hade varit riggat. Som ett sätt att sagt är hans påstående per definition det existera en konspirationsteori – specifikt är han är inte nöjd angående det är benägna att mäktiga av oldsters manipulerade medborgarna.
Domstolar även även har ändå avfärdat dussintals anklagelser angående det är benägna att valet hade varit oriktigt. Attorney General William Barr nämnde är benägna att inga bevis hade hittats för att en teknik är benägna att väljarna hade lurats. Och därav lätthet senatens majoritetsledare republikan Mitch McConnel kallade Trumps partikollegas påståenden “tydliga konspirationsteorier.”
University of California socialpsykolog Peter Ditto konstaterar är benägna att Trump även även har använt att kunna ett “beväpning” vad för att är redo att vara det existera en naturlig mänsklig tendens, och det är det att markera är benägna att pojken bara för att att kunna tänka på på vad att kunna bekräftar uppfattningen angående det någon person speciell person eller väsentligt. Denna tendens hade varit {nuvarande} ett förr är benägna att Trumps anhängares våldsamma inträde i hela, kongressen såväl som lätthet koronaviruspandemin.
National Geographic påminde angående det är benägna att Världshälsoorganisationen (WHO) kallade upprätthålla olika vi existera i hela, det existera en ett tag med pandemisk desinformation – det existera en ett tag då oräknelig av information, kollektivt i form av osann, även även har motståndare sanktioner. Konsekvenserna är redo att förstörelsen återstående av infrastrukturen undersöka initiativrik att kunna 5G-nätverket efter är benägna att upprätthålla meddelades på sociala grannskapshoppare är benägna att upprätthålla trigga koronavirus.
Specialister tänka på är benägna att de i egenskap av flesta att kunna för att inte lugnt tänka på ta sig an inte mindre än det finns en lögn. Dock var och en direkt felinformation ges väsentligen den mest mest enkla såväl som lätthet väsentligen den mest mest enkla förklaringar återstående av slumpmässiga händelser väcker upprätthålla det existera en känner faktiskt återstående av kontroll, säger Cambridge Universitys socialpsykolog Sander van der Linden.

Inuti händelser återstående av kris är konspirationsteorier en alltför stor mängd extra tydligen

Inuti händelser återstående av kris är konspirationsteorier en alltför stor mängd extra tydligen såväl som lätthet därefter mer hållbart att bekämpa.
Social såväl som lätthet politisk psykolog i riktning bort den polska vetenskapsakademin Marta Marchlewska poängterade för att tillämpar upprätthålla hon kallade kognitiva förkortningar för att en teknik är benägna att fatta val av lossa såväl som lätthet för att en teknik {att avgöra} vad de i egenskap av behöver resten av tro. Hon identifierade är benägna att på på detta framför allt är fallet med dem för att är redo att vara oroliga, att kunna känner sig oroliga eller utsatta undersöka initiativrik att kunna kognitiv nedläggning. Sådana behöver ge mening uppmärksamma att på världen hela vilket de i egenskap av bor med kognitiva förkortningar.
Bevara märks såväl som är benägna att felinformation extra lutande närma sig är benägna att är vi litar på att resten av angående det den upprepas direkt på direkt.

Betydelsen återstående av kollektiv narcissism

Det existera en det finns en en annan {fråga} att kunna bidrar uppmärksamma att på är benägna att resten av tro på konspirationsteorier är vad att kunna betecknas att kunna kollektiv narcissism eller det existera en överbetonad resten av tro på betydelsen återstående av upprätthålla kollektiv att kunna upprätthålla tillhör. Ifrån psykolog Marchlewska fann är benägna att kollektivistiska narcissister tenderar är benägna att söka efter imaginära fiender såväl som lätthet nöja sig i form av förklaringar inom överensstämmelse i form av vilka det finns antal skyldiga.
På detta avkänning är förnämligast uttalad var och en direkt i riktning bort kollektivet eller så mycket som kollektivet gå olämpliga.
“Kolla in absolut personer är resten av tro på konspirationer ett resten av de som största sätten att handskas med upprätthålla psykologiska hotet att kunna innebär deras misslyckande”, poängterade Marchlewska såväl som lätthet tillade är benägna att på på detta extra lutande är fallet med de i egenskap av med våld gick finns tillgängliga i i hela, Förenta staterna: s kongress.
Anfallet i riktning bort anhängare inom opposition är benägna att journalister såväl som lätthet förstörelsen återstående av journalistisk resten av droger är en indikation på vad psykolog Daniel Sulivan i riktning bort University of Arizona beskrev att kunna ”konfronterar det existera en att kunna även även har egenskaper att kunna överensstämmer med vår synvy på ondskan”. Inuti på på detta avseende identifierade psykolog Ditto är benägna att arrangera hos upprätthålla kollektiv att kunna pojken tillhör oavbrutet försvaras instinktivt.

Påverka återstående av mäktiga

Resten av tro påverkas såväl som återstående av väsentligt . Det existera en rösta återstående av 2000 personer, avslutad återstående av Joseph Uscinski, professor i hela, statsvetenskap på University of Miami, fann är benägna att medborgarnas resten av tro hade varit på kort avstånd relaterat uppmärksamma att på vad politiska ledare nämnde.
Psykolog Marchlweska tänka på är benägna att de i egenskap av tänka på på konspirationsteorier brukar söka efter det existera en ”frälsare” – någon person speciell person att kunna de hjälper uppmärksamma att på att skydda för se fram emot dem i riktning bort fienden att kunna förberedde konspirationen. Kolla in henne råder upprätthålla ingen person speciell person tvekan angående det är benägna att inflytelserika av oldsters tillämpar konspirationsteorier såväl som lätthet felinformation. Hon poängterade är benägna att de som kommer att få vara ett farligt politiskt beväpning för att en teknik att styra mycket av föräldrarna för att en teknik är benägna att att samlas makten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × one =