Fortsatt stor stigning resten av nya företag inom Sverige

Alla delar fler svenskar välj är benägna att starta eget. Genom årets första 9 månader startades invid 57 000 nya som företag inom Sverige – det finns en stigning via 8 andel jämfört via januari mot september inom fjol. För att inte eftersom den 2011 även har Sverige fått så en hel del nya som företag hela årets tre första kvartal. Som ny statistik hemmahörande i Bolagsverket för att Visma även har sammanställt.

Genom årets tre första kvartal registrerades 56 971 nya som företag inom Sverige, i överensstämmelse med Bolagsverkets statistik för att Visma även har bearbetat. Som innebär det finns en stigning via 8 andel jämfört via lika period inom fjol, då 52 769 nyregistreringar gjordes. För att inte eftersom den 2011 även har Sverige fått så en hel del nya som företag hela årets tre första kvartal. Resten av de som som företag för att startats inom 12 månader är 45 014 aktiebolag.

Nyföretagandet förbättrar inom 19 resten av 21 län. Största är ökningen inom Blekinge, genom vilket antalet registreringar resten av nya som företag hade varit 17 andel ökad hela årets tre första kvartal inom fjol. Därefter det följande Kronoberg även Västerbotten via 16 procents uppgång. De som den som län för att backar är Norrbotten även Västmanland genom vilket som startades 1 respektive 2 andel färre nya som företag än hela lika period inom fjol.

Leave a Reply