Varendaste spanska slumra är fokuserade emot två spanska förare ungefär helgens spanska Grand Prix


Nielsen-uppgifter med ursprung i hemmahörande i den portugisiska GP den 2 maj utställning är benägna att tittarantalet inom Spanien även har höjt i form av 159 % med ursprung i hemmahörande i samma identiska lopp tidigare säsong, i form av 400 000 personer för att ställer kommer in med avsikt att låt oss loppet livesport.


FRAMTID se fram emot helgens spanska Grand Prix, Nielsen Sports, även har avslöjat är benägna att Formel 1 även har lockat sina högsta publiksiffror inom Spanien av den anledningen som 2017 hela genom de som första tävlingarna 2021.
Förra helgens portugisiska allmänläkare lockade de som högsta kumulativa gruppen inom Spanien av den anledningen som den spanska GP 2018.
Den robust starten på säsongen se fram emot den spanska marknaden närma sig efter ett treårigt bosättning mellan Movistar + men även DAZN.
Ökningen inom intresset drivs dessutom från den 2 spanska förarna på webben, Carlos Sainz Jr. men även Fernando Alonso.
Nielsens kunskap med ursprung i hemmahörande i den portugisiska GP den 2 maj utställning är benägna att tittarantalet inom Spanien även har höjt i form av 159 % med ursprung i hemmahörande i samma identiska lopp tidigare säsong, i form av 400 000 personer för att ställer kommer in med avsikt att låt oss loppet livesport.
Såväl som, varje gång man enbart tittar på tittarnas live-race, är genomsnittet från säsongen 2021 fram till nu att anse högsta av den anledningen som 2015, efter det året då friluftsföretagen Antena 3 men även TV3 hade det korrekta är benägna att sända loppet.
Att iaktta ökade tittarantalet även har dessutom betraktat sociala mediestatistik inom Spanien accelerera varje gång spelet blev extra tillgänglig se fram emot följare.
Nielsen Sports-data med ursprung i hemmahörande i säsongens 2021-öppningslopp inom Bahrain även har avslöjat är benägna att genom Twitter, Instagram men även Fb- fanns att anse 14 301 182 potentiella spanska intryck, det finns en stigning i form av 184 % med ursprung i hemmahörande i första konkurrensen genom säsongen 2020.
Sainz Jr: s flytt vara uppmärksam på Ferrari 2021 även har betraktat hans rykte utvecklas men även på detta fångades inom säsong tre från Drive to Survive, serien för att ansvarar med avsikt att förvärva nya Gen Z-ögonbollar vara uppmärksam på spelet globalt, för att ägnade ett del vara uppmärksam på flytten.
Genom loppet av perioden maj 2020 – april 2021 märkte Sainz Jr. det finns en stigning i form av 145,5 % från sina Fb–följare men även fick förutom 1,2 miljoner följare på Instagram.
Tvåfaldig världsmästare men även spansk motorcykellegend Alonso även har dessutom betraktat det finns en stigning från hans följd av den anledningen som hans comeback tillkännagavs. Av den anledningen som starten från säsongen 2020 även har Alonso fått 335 516 Instagram-följare, det finns en stigning i form av 11,61 %.
Ramon Amich, VD, Spanien & Portugal ungefär Nielsen Sports, sade “Movistar + -avtalet i form av DAZN F1 även har gjort spelet extra tillgänglig se fram emot spanska sportfans för att saknats genom förr i tiden säsonger.”
Amich tillade: ”På detta, kollektivt i form av inneha två superstjärnespanska förare på webben den den här typen säsongen i form av den efterlängtade återgången vara uppmärksam på racing från den spanska F1-legenden Fernando Alonso men även Carlos Sainz Jr.s markeringsflytt vara uppmärksam på att anse ikoniska Ferrari-laget, även har ledde till nyfikenhet Spanien men även i följd vill vi publikens tittarantal för att högst inom Spanien av den anledningen som 2017. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 11 =