Sällanköpsvaruhandeln ökade i form av 21,2 procent allteftersom dagligvaruhandeln exklusive Systembolaget minskade i form av 0,1 procent förändrat köpbeteende påverkade detaljhandelns tillväxt inom mars möjligen motiv

0

Detaljhandelns försäljningsvolym ökade i form av 2,6 procent inom mars 2021 baserat på SCB jämfört i form av tidigare månad inom kalenderkorrigerade dessutom säsongrensade tal. Sällanköpsvaruhandeln ökade i form av 1,1 procent dessutom dagligvaruhandeln exklusive Systembolaget ökade i form av 0,2 procent. Sällanköpsvaruhandeln utställning det finns en uppgång i form av 6,7 andel dessutom dagligvaruhandeln exklusive Systembolaget utställning det finns en uppgång i form av 0,7 andel.

Jämfört i form av lika månad 2020 ökade detaljhandelns försäljningsvolym inom mars i form av 9,1 procent inom kalenderkorrigerade tal. Sällanköpsvaruhandeln ökade i form av 19,9 procent allteftersom dagligvaruhandeln exklusive Systembolaget minskade i form av 4,6 procent.

Förändrat köpbeteende påverkade detaljhandelns tillväxt inom mars

Lika fastprisberäknade, fast icke-kalenderkorrigerade förändring, bekräftade det finns en ökad försäljningsvolym på 11,8 procent se framåt för att den totala detaljhandeln inom mars 2021 jämfört i form av samma identiska period tidigare kalenderår. Sällanköpsvaruhandeln bekräftade det finns en uppgång i form av 20,6 procent. Se framåt för att dagligvaruhandeln exklusive Systembolaget bekräftade lika siffra det finns en böja på 0,7 procent.

Omsättningen se framåt för att detaljhandeln mätt ökade i form av 12,3 procent inom mars 2021 jämfört i form av mars 2020. Sällanköpsvaruhandeln ökade i form av 21,2 procent allteftersom dagligvaruhandeln exklusive Systembolaget minskade i form av 0,1 procent.

Leave a Reply