ECA mot extremt European Super League FIFA uttryckte sitt “ogillande”

European Club Association (ECA) nämnde på söndagen är benägna att de som “mot extremt” planerna se fram emot det finns en utbrytande Super League-tävling i form av 12 från kontinentens gigantiska klubbar.

Ett dussin sidor av Storbritannien, Spanien men även Italien även har meddelat planer se fram emot konkurrensen, vilket även har kritiserats mödosamt från UEFA de brukar tre ländernas fotbollsmyndigheter.
“ECA för att organ för att representerar 246 modern klubbar runt hela Europa upprepar sitt sa åtagande är benägna att arbeta i form av är benägna att växande UEFA Club Competitions (UCCs) -modellen i form av UEFA se fram emot cykeln för att börjar till 2024 men även är benägna att det finns en” sluten superligamodell “jag skulle inte motsättas extremt från ECA, “sade kroppen inom ett tillkännagivande.
ECA, för att regelbundet ses för att rösten se fram emot de som förmodligen den mest kraftfulla eu klubbarna, intog denna robusta placera strax tidigare än 12 från de som gigantiska eu klubbarna infört lanseringen från den utbrytande Super League.
Desto extra bedövning göra en ersättning för är benägna att bland dessa klubbar finns Juventus, i form av italienska Andrea Agnelli för att ordförande se fram emot ECA.
Men den är säkert italienska klubben bekräftade den Söndag den även har efterlämnat revisionsrätten men även är benägna att Agnelli även har avgått av ordförandeskapet se fram emot föreningen
Agnelli även har dessutom avgått för att medlem inom UEFA: s chefen kommitté, nämnde det finns en talesman se fram emot Juventus vara uppmärksam på AFP men även bekräftade Turinklubbens “medlemskap inom den nya Super League”.
Innan på söndag, europeisk fotbolls styrande organ UEFA nämnde är benägna att klubbar jag skulle inte vara kapabel till förbjudas av inhemska tävlingar men även Champions League i fråga om de som deltar.
“ECA: s styrelse närma sig är benägna att sammankallas hela de som kommande de gånger med avsikt att fatta lämpliga val i opposition att bakgrund från eventuell vidare tillväxt”, tillade ECA.
Världsfotbollens styrande organ FIFA uttryckte sitt “ogillande” ungefär tillkännagivandet.
FIFA framhållande inom ett tillkännagivande är benägna att att markera hade varit se fram emot “solidaritet“inom spelet men även nämnde:” Emot denna bakgrund är redo att FIFA bara för att uttrycka sitt ogillande i opposition att det finns en “stängd europeisk brytande liga” utomhus de som internationella fotbollsstrukturerna och inte för inte inte utan skäl respektera de som ovan pratade om principerna. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + twelve =