12 månader 2020 cirkulerad landet snabbaste de såsom väsentligen den mest uppdaterade 50 åren

Förra året kretsade jorden så mycket som sin axel olika millisekunder förr än genomsnittet. Följaktligen registrerades de såsom 28 snabbaste de som gånger 2020, så att registrerades kolla in första gången på 50 12 månader.
Dessa bör i alla fall så att för att inte oroa oss, på grund av jordens {rörelse} ofta , på grund av den påverkas övriga förändringar i hela, atmosfärstryck, vindar, havsströmmar emellertid även kärnrörelser.
Denna hastighetsökning är knappt betydligt, emellertid {det kan vara} obekvämt kolla in dem för att är redo att vara involverade i hela, ultra-exakta atomur så att mäter Coordinated Gemensamma Time (UTC), inom överensstämmelse i form av vilken vi ställer är tillgängligt i våra klockor. När som helst för att på något sätt jordens rotation avviker ifrån UTC genom verkar större än 0,4 sekunder, reglerar UTC därefter.
För att det är harmonisera genom den astronomiska tiden, så ett i hela, den tipsa övriga juni eller december, den så kallade skott sekund. Leder till uppmärksamma att på för att inte se framåt för att länge av den anledningen som även även har den att markera grundläggande trenden kolla in jordens rotation sänkt som ett resultat av den {början} övriga precisionssatellitmätningar i hela, den tipsa övriga 1960-talet emellertid även {början} övriga 1970-talet.
Var och en emellertid även ett halvt 12 månader tillägger konsulter upprätthålla så kallade språngsekund som ett resultat av den 1972. Den väsentligen den mest uppdaterade justeringen gjordes 2016, då kolla in upprätthålla nya året på 23 timmar, 59 min emellertid även 59 sekunder, det existera en så kallad skott sekund, skriver “WordsSideKick”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 1 =