Sveriges sämsta företagsklimat är Örkelljunga tappade 141 placeringar motiv ingen person “Dialog mellan som företag men även kommunens beslutsfattare” största positiva stigning är Malå hemmahörande i 227 åt 112 2021

Örkelljunga är Sveriges sämsta stad för företagare tappade 141 placeringar från 2020 till 2021 orsak ingen dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare detta enligt svenskt näringsliv.

Dialog utgör grunden titta på kommunens näringslivsarbete, men även syftar åt är benägna att konstruera relationer men även skapa ömsesidigt tror mellan företagen men även kommunen. Ömsesidigt tror men även förståelse {är särskilt} viktigt inom kontakterna mellan företagare och så de myndighetsutövande enheterna inuti kommunen.

Ny rankinggrundad fråga hemmahörande i 2020. Frågans formulering ändrades 2020. Formuleringen 2002-2019 hade varit “Dialog mellan som företag men även kommunledning (politiker men även officerare)”.

Företagarna i kommunen är missnöjda Örkelljunga tappade 149 placeringar även i sammanfattande omdöme där är det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen. Företagarna får utifrån sina egna erfarenheter ge ett samlat betyg på hur de upplever att driva företag i kommunen.

Störst ökning i rankning är Malå från 227 till 112 placeringar 2021. Största ökningen fanns i Konkurrens från kommunen 136, kommunens upphandling 134 samt även Tjänstemäns attityder till företagande 129 i placering över bästa staden i respektive kategori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *