Citroën firade 60-årsdagen se framåt för att den legendariska Ami 6

Citroën presenterade AMI 6 se framåt för att pressen för att jag skulle inte produceras omkring den nya fabriken inom Rennes, Frankrike, den 24 april 1961. Även när den initialt introducerades för att det finns en eftersom den, har varit den förmodligen den mest framgångsrika versionen i form av 550 000 prylar sålda från ett fullständigt 1, 0 00 000 Ami 6-fordon, så ett antal för att tillverkades 1971.

I form av den denna sort modellen önskade att Citroën komplettera sitt sortiment, för att bestod från 2 CV-, ID- även DS-modellerna. Dess formgivare, för att enbart har varit krediterad med tanke på utforma Traction Avant-modellen, ansåg att markera för att sitt mästerverk. Den denna sort bilen markerade 1960-talet i form av sitt slående konkava bakrutor även silhuett för att kallades “Z Line”.
”Den denna sort modellen behöver för att inte komma vad som kan att justera ut den 2 CV-modellen för att den är i sin helhet på ett annat sätt av …” På detta har varit ett pressmeddelande av Citroën 1961, vilket är redo att ha varit lika bedövning då för att Ami 6-formen. .Denna “gigantiska småbarn bilen” från kompakt mätning, emellertid utmärkande rymd, närma sig tenderar att utmärka sig, tillsammans med sin unika silhuett, även antalet producerade ett par miljon prylar, varav drygt hälften har varit inom kombiversionen för att anlände tillgänglig på marknaden 1964..
Att iaktta unika utseendet för att erbjuder att markera ett Z-format tak
Efter designen från Traction Avant, 2 CV även DS kollektivt i form av Citroën-designteamet fick Flamini Bertoni dessutom anförtrotts designen från ett medelstort bil för att heter Project AM. I riktning bort på detta plan uppstod Ami 6, för att pojken kallade sitt mästerverk. Se fram emot första gången kan det finns en designer översätta allesammans sina visioner ännu en ett bil och använder inte en tenderar att intrång någon person en annan för att jag skulle inte herald det finns en viss framställningssätt från fordonet. Mannen vågade installera ett infällt bakruta på Ami 6, för att för att inte nås från regndroppar omkring dåligt klimat, vilket dessutom gör tenderar att bagageutrymmet är redo att ha en gigantisk belopp även en normal tillvägagångssätt tenderar att öppna även lämna som räcker i form av område inom baksätena. , alla delar inom reducerade dimensioner.
Den tvåcylindriga 602 cm3-motorn är identisk för att den på 2 CV-modellen. Specifikt bearbetade linjer på entrén i form av gigantiska rektangulära strålkastare (de som första sådana strålkastarna omkring den punkten), det finns en motorhuv för att har varit infälld inom center, ett pagodformat tak även sidor accentuerade i form av avlastningslinjer: alla delar på detta gav Ami 6 det finns en stark karaktär , även en del kallade att markera ännu en även i form av “barockstil”. Bör Ami 6 medförde för att inte överraskningar bara för att inom den estetiska delen. Förbättringar introducerades dessutom inom marknadsföringsmässiga termer som ett resultat av fordonet presenterades inom reklammaterial för att “ett annat idealiskt bil se framåt för att flickor”.
Interiören inom Ami 6 är inspirerad från DS-modellen, för att fungerar för att det finns en modell se framåt för att allesammans inom på detta avseende. Ratt i form av det finns en ekare, dörrhandtag, kontroller även jämna säten – alla delar påminner i fråga om de som finaste Citroën-modellerna.
I fallet med köregenskaper berömde allesammans hanteringen även flexibiliteten inom sedanversionen grund av den välbekanta 2-CV-upphängningen. Inom linje i form av varumärket Citroën råda över Ami 6 varit ett verklig även innovativt bil av begynnelse.

Den välbekanta reklamslogan se framåt för att Ami 6 råda över hela tiden varit “den mest kostnadseffektiva täta åkturen på jorden”.
AMI 6 inom kombiversionen för att det finns en nödvändig milstolpe se framåt för att framgång
Det finns en nödvändig vändpunkt markerades inom den tipsa från 1964 hela genom ankomsten från det finns en liten husvagn (i form av 320 kg) designad från Henri Dargent (hjälp ännu en Flamini Bertoni) även Robert Opron (efterträdare ännu en Bertoni för att dog 1964). Att iaktta har varit det finns en husvagn för att jag skulle inte accelerera försäljningen även pressa ut sedanen. På detta är ett extremt extraordinärt ovanlig instanser inom fordonsindustrins historiskt förflutet.
Dess variant gav en gigantisk lastvolym se framåt för att ett personbilar från denna klasskategorier och enkla även praktisk åtkomst. Så mycket som familjen kan tur praktiska inom på detta mångsidiga bil, emellertid att markera kan dessutom användas se framåt för att affärsändamål, ännu en instans se framåt för att kommersiella semesterfirare eller ännu en även i form av hantverkare. Således växte till Ami 6 1966 det finns en favoritbil inom Frankrike. Tillverkningen från sedanen slutfördes inom mars 1969, sex månader tidigare än husvagnsproduktionen upphörde, antagen från den betydligt mycket mindre för förvånande Ami 8, i form av bakrutan inom “korrekt” riktning. Ami 8 närma sig att erbjuda kollaps se framåt för att 1978-visumet.
Citroën AMI 6: intressanta information
Namnet Ami 6 närma sig av det finns en fonetisk sammanblandning kombination för att kombinerar namnet på ett forskningsprojekt (AM-fordon), ordet miss (“miss” på engelska) även amici (“kompisändringar” på italienska), vilket troligen imponerade fordonsdesignern Flamini Bertoni, för att initialt har varit italiensk.
Yvonne de som Gaulle, fru ännu en general de som Gaulle, körde Ami 6. De som Gaulle öppnade Citroën-fabriken inom Rennes-La-Janais när, medans den ändå har varit genom loppet av öka den 10 september 1960, drygt ett kalenderår tidigare än produktionen startade under vilket.
Den 19 januari 1966 anordnade Citroën ett lopp för att heter Le Tour de som Gaule d’Amisix, för att startade inom Rennes-La-Janais även berörda två Ami 6-husvagnar med tanke på showcase deras uthållighet även köregenskaper. De som avveckla loppet på 23 timmar även 11 min genom loppet av överinseende från det finns en domstolstjänsteman, även laget täckte 2077 km i form av det finns en genomsnittlig snabbhet på 89,6 km / h.
Inom juni 1963 introducerades Ami 6 inom Förenta staterna. Exportmodellen hade 4 sfärisk strålkastare även förstärkta stötfångare.
Produktionsställen: Paris (Frankrike) av 1961 ännu en 1963, Rennes-La-Janais (Frankrike) av 1961 ännu en 1969.
Kollektivt i form av Ami 6 introducerade Citroën dessutom det finns en sin helhelt ny fabrik inom Bretagne, vilket har varit att markera första fallet i form av decentralisering från Paris-märket. Forest (Belgien) av 1961 ännu en 1969. Catilah (Argentina): tillverkning av från Ami 6-husvagnar resultat i ännu en 1971 (bil levererades inom separata segment för att monterades inom fabriken).
Ett fullständigt producerades 1 039 384 Ami 6: 483 986 sedans (april 1961 ännu en mars 1969), 551880 husvagnar (oktober 1964 ännu en september 1969), 3 518 nyttofordon, tvåsitsiga servicevagnar, inom variationer i form av glaserade sidoytor även plåt.
På de som mest uppdaterade Ami 6-modellerna justeras rattens ljusintensitet i form av ett litet hjul för att styr reostaten. Nuförtiden bör du kommer betala inte mindre än 5 000 euro se framåt för att korrekt framställning från Ami 6 inom gott situationskläder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *